Lokasyonu Seçildi
Kapat
Şehirler - 13 İl, 55+ Lokasyon!
İstanbul 43 Lokasyon
Ankara 4 Lokasyon
İzmir 1 Lokasyon
Mersin 1 Lokasyon
Antalya 1 Lokasyon
Bursa 1 Lokasyon
Muğla 1 Lokasyon
Konya 1 Lokasyon
Kocaeli 1 Lokasyon
Diyarbakır 1 Lokasyon
Adana 1 Lokasyon
Gaziantep 1 Lokasyon
Kayseri 1 Lokasyon
İl Seçimine Dön
Lokasyonlar - Prestijli Adresle, Sektörde İleriye!
Ağaoğlu My NewworkAtaşehir
Akasya Tower ResidenceÜsküdar
AkbatıEsenyurt
Allure TowerAvcılar
Aqua FloryaBakırköy
Arastapark AVMİzmit
Ark 399Kadıköy
Ataköy TowersBakırköy
Avrupa Konutları CevizlibağZeytinburnu
Axis İstanbulEyüpsultan
Bahariye PlazaKadıköy
BalatFatih
Beybi GizSarıyer
Blackout Bolkan CenterŞişli
BodrumBodrum
BuyakaÜmraniye
Egs Business ParkBakırköy
Emaar SquareÜsküdar
Exen İstanbulÜmraniye
Fatih PlazaFatih
Flora Suite OfficeAtaşehir
Folkart TowersBayraklı
Global İş MerkeziYenişehir / Mersin
Grand PeraBeyoğlu
Hukukçular TowersKartal
Koç KuleÇankaya
Koluman TowerŞehitkamil
Kule PlazaSelçuklu
Levent LoftŞişli
Liva PlazaYenişehir / Diyarbakır
Mall Of İstanbulBaşakşehir
Metropol İstanbulAtaşehir
Next LevelÇankaya
Nurol TowerŞişli
Ofis+Nilüfer
Ofisim KayseriKocasinan
Pendik VaryapPendik
Merter PlatformGüngören
QuasarŞişli
Rumeli PlazaŞişli
Semih Rüstem İş MerkeziSeyhan
SıraevlerBeşiktaş
SkyportBeylikdüzü
Tepe PrimeÇankaya
Trump TowerŞişli
VialandEyüpsultan
Villa FenerionFatih
Yalı OfisBeykoz
YDA CenterÇankaya
Tomtom GardenBeyoğlu
Papirus PlazaKağıthane
Ritim İstanbulMaltepe
Kavala KöşküKadıköy
Remel PlazaMuratpaşa
ETS PlazaMaltepe
Now BomontiŞişli
Mesa KozKadıköy
Kuriş KuleKartal
Kapat
Genel

Girişimcilik Destekleri Nelerdir? Nasıl Alınır?

Girişimcilik Destekleri Nelerdir? Nasıl Alınır?

Ofis+ tarafından0 dk okuma süresi 30 Ağustos 2023
Girişimcilik Destekleri Nelerdir? Nasıl Alınır?
Yazıdaki Konu Başlıkları

Girişimcilik destekleri yeni kurulan veya kurulması planlanan işletmeleri desteklemek ve büyümesine yardımcı olmak amacıyla sunulan çeşitli kaynaklardır. Bu alanda verilen destekler sermaye sağlanması, işletmenin hızla gelişmesine olanak sağlayan eğitimler, işletmenin faaliyetlerini sürdürebilmesi adına gereken teknolojik altyapı hizmetleri ve benzeri şekillerde karşımıza çıkar. Girişimcilik desteği programlarından yararlanmak adına KOSGEB'e başvuruda bulunabilirsiniz. Ancak başvurunuzu yaparken gerekli şartları sağladığınızdan da emin olmalısınız.

Girişimcilik Destekleri Nelerdir?

Girişimcilik destekleri devlet tarafından sağlanabildiği gibi özel kurum ve kuruluşlar aracılığı ile de geliştirilebilir. Girişimcilik desteklerinin bu denli fazla alana yayılmasındaki temel neden her insanın ihtiyaçlarının farklı olması ve her kesime kitap edebilmektedir. Girişimcilik desteklerinden şu şekilde bahsedilebilir:

  • Teşvik ve Hibe Destekleri: Kişilerin maddi olanaklarına büyük bir fayda sunan bu destekler özellikle vergi indirimlerinde ve kuruluş aşamasında ortaya çıkan masrafların karşılanmasında yardımcıdır. Girişimcilik hibe destekleri geri ödemesiz olduğundan işletmenin temelini sağlamlaştırır.
  • Danışmanlık ve Eğitim: İş hayatına yeni atılacak kişilere verilen eğitimlerdir. Bu sayede bilgi dolu bir iş yolculuğuna çıkılabilir.
  • Kaynak Sunma: İşletmenin ihtiyacı olan kaynakları bir araya toplayıp destek veren bir destekleme türüdür. Genellikle maddi kaynaklardır. Yüksek maliyetli işletmeler için faydalı olabilir.
  • Sermaye Sağlama: Sermayesiz bir işe başlanamayacağından bu alanda destek almak faydalı olabilir. Genellikle özel kuruluşlar bu noktada daha çok tercih edilir.
  • Patent ve Fikir Mülkiyeti: Buluşları artırmak ve girişimci beyinlere arka çıkmak için oluşturulmuştur. Buluşların ve ortaya konan ürünlerin patentini tescillemede yardımcı olur.

Girişimcilik destekleri bu ve bunun gibi pek çok çatı altında toplanabilir. Kendinize uygun desteği seçmek adına araştırmalarda bulunmalı ve günceli takip etmelisiniz. Bu sayede süreç daha hızlı ilerleyecektir.

Geleneksel Girişimci Destek Programı Nedir?

Geleneksel girişimci destek programı bu program bünyesi altında sunulan eğitimi tamamlayan kişilerin başvurabildiği, günden güne sayılarında artış olan yeni işletmelerin ayakta kalmalarını desteklemek amacıyla piyasaya sürülen bir programdır. Ek olarak bu program imalat ve üretim yapmayan tüm işletmelerin faydalanabileceği türdendir.

İleri Girişimci Destek Programı Nedir?

Fazlasıyla rağbet gören girişimci destek programlarından biri de ileri girişimci destek programıdır. Bu destekten faydalanabilecek işletmelerin imalat yapan veya gelişmiş teknoloji alanında hizmet veren işletmeler olması gerekir. Bu nitelikler dışında kalan işletmeler ne yazık ki bu programdan yararlanamazlar. Kişilerin alabilecekleri maddi destek yaptıkları işin boyutuna ve iş hacmine göre değişiklik gösterir.

Kadın Girişimci Destek Programı Nedir?

Kadın girişimcileri kendi işlerini kurmaya teşvik etmek ve bununla beraber maddi olanaklarını genişletmek adına kadın girişimci destek programı oluşturmuştur. Kadın girişimcilik destekleri programından talep edilen kriterler karşılandığı takdirde faydalanılabilir. Bunun haricinde bu destekler geri ödemeli, yarı geri ödemeli ve geri ödemesiz şeklinde ayrılabilir. Kadın girişimci destek programı belli başlı sektörleri karşılar. Kişiler sektörlerine ve alacakları girişim desteğine göz atmalı, kendileri için ileriye dönük fayda sağlayacağından emin olduklarında istedikleri desteği almalılardır.

Genç Girişimci Destek Programı Nedir?

Genç girişimci desteği kişileri BAĞ-KUR primi bunun yanında gelir vergisinden muaf tutarak kalkındırmayı amaçlanan, yeni işletmelere özelliklere gençlere destek amaçlı sunulmuştur. İlk şirketini açıp faaliyete geçecek olan 18-29 yaş bandındaki herkes bu programın sağladığı avantajlardan kolaylıkla yararlanabilir. Elbette diğer girişimci desteklerinde olduğu gibi burada da bazı koşullar bulunur. En önemlilerinden biri BAĞ-KUR girişidir. Genç girişimci destek programından yararlanmak isteyen kişilerin 01.06.2023 tarihinden önce BAĞ-KUR girişinin bulunmaması ve açacağı şirket türünün şahıs veya adi ortaklık şirketi olması gerekir.

Girişimciler İçin Diğer Devlet Destek Programları Nelerdir?

Girişimciler için KOSGEB dışında daha pek çok devlet destek programları vardır. Türkiye girişimcilik destekleri programlarının her biri farklı kesimlere hitap eder. Verilen her türlü destek farklı avantajlar ve fırsatlara yol açabilir. O nedenle mutlaka seçim yapılırken kişi kendi menfaati doğrultusunda ilerlemelidir. Girişimcileri destekleyecek programlar geliştiren ve uygulayan devlet kuruluşları:

  • KOSGEB
  • Ticaret Bakanlığı
  • TÜBİTAK
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
  • SGK

Belirtilen kuruluşlar girişimcilik devlet destekleri alanında en çok faaliyette bulunan ve girişimcilerin arkasında duran programlardır. Bunun yanında ab girişimcilik destekleri de bulunur. Yararlanmak isteyenler program hakkında bilgi edinip başvuruda bulunabilirler.

Hangi Faaliyet Programları Desteklenmektedir?

Devlet tarafından desteklenen birden çok alan bulunur. Kişileri üretmeye ve gelişmeye teşvik amacıyla eğitim, sağlık, tarım başta olmak üzere teknolojik alanda yapılan çalışmalar da desteklenir. Ek olarak, ileri girişimcilik destekleri de bu alanlarda iş yapan kişiler için önemli olabilir. Mali destekle beraber eğitimler ve seminerler de verilir.

KOSGEB Girişimcilik Desteği Nasıl Alınır?

Zaman içinde artarak çoğalmaya devam eden KOSGEB girişimcilik destekleri kendi arasında çeşitlendirilmiş durumda. Bu desteklerden faydalanmak isteyen kişiler öncelikle detaylı bir araştırma yapmalı ve kendine en uygun girişimcilik desteğini seçmeli. Özellikle faydalanmak istediği girişimcilik desteğinin şartlarına uyup uymadığına bakınmalı. Kriterlere uyan kişilerin KOSGEB'e ait web sitesi üzerinden başvuru yapmaları gerekir. www.kosgeb.gov.tr uzantısından e hizmetler bölümü seçilir ve 'Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu' kısmından online başvuru tamamlanabilir. Başvuru gerekli merciler tarafından hızla incelenerek geri dönüş sağlanacaktır. Önemli olan başvurudan önce koşulları sağladığınızdan net olarak emin olmanızdır. Türkiye için stratejik olarak işe yarayacak sektörlerde kurulan işletmelerden biri de siz olmak isteğindeyseniz, KOSGEB ileri girişimcilik destekleri olanaklarından yararlanmayı da düşünebilirsiniz.

Önceki Yazı
Kriz Yönetimi Nedir? Nasıl Yapılır? - 5 Dakika Okuma Süresi, Ofis+ Tarafından Yazıldı
Sonraki Yazı
Şimdi okunuyor... Sonraki Yazı
Girişimcilik Destekleri Nelerdir? Nasıl Alınır? - 0 Dakika Okuma Süresi, Ofis+ Tarafından Yazıldı
Şirket Nasıl Kurulur? Şirket Kurma Süreçleri Nelerdir? - 9 Dakika Okuma Süresi, Ofis+ Tarafından Yazıldı
Hızlı Teklif Al