Lokasyonu Seçildi
Kapat
Şehirler - 13 İl, 55+ Lokasyon!
İstanbul 43 Lokasyon
Ankara 4 Lokasyon
İzmir 1 Lokasyon
Mersin 1 Lokasyon
Antalya 1 Lokasyon
Bursa 1 Lokasyon
Muğla 1 Lokasyon
Konya 1 Lokasyon
Kocaeli 1 Lokasyon
Diyarbakır 1 Lokasyon
Adana 1 Lokasyon
Gaziantep 1 Lokasyon
Kayseri 1 Lokasyon
İl Seçimine Dön
Lokasyonlar - Prestijli Adresle, Sektörde İleriye!
Ağaoğlu My NewworkAtaşehir
Akasya Tower ResidenceÜsküdar
AkbatıEsenyurt
Allure TowerAvcılar
Aqua FloryaBakırköy
Arastapark AVMİzmit
Ark 399Kadıköy
Ataköy TowersBakırköy
Avrupa Konutları CevizlibağZeytinburnu
Axis İstanbulEyüpsultan
Bahariye PlazaKadıköy
BalatFatih
Beybi GizSarıyer
Blackout Bolkan CenterŞişli
BodrumBodrum
BuyakaÜmraniye
Egs Business ParkBakırköy
Emaar SquareÜsküdar
Exen İstanbulÜmraniye
Fatih PlazaFatih
Flora Suite OfficeAtaşehir
Folkart TowersBayraklı
Global İş MerkeziYenişehir / Mersin
Grand PeraBeyoğlu
Hukukçular TowersKartal
Koç KuleÇankaya
Koluman TowerŞehitkamil
Kule PlazaSelçuklu
Levent LoftŞişli
Liva PlazaYenişehir / Diyarbakır
Mall Of İstanbulBaşakşehir
Metropol İstanbulAtaşehir
Next LevelÇankaya
Nurol TowerŞişli
Ofis+Nilüfer
Ofisim KayseriKocasinan
Pendik VaryapPendik
Merter PlatformGüngören
QuasarŞişli
Rumeli PlazaŞişli
Semih Rüstem İş MerkeziSeyhan
SıraevlerBeşiktaş
SkyportBeylikdüzü
Tepe PrimeÇankaya
Trump TowerŞişli
VialandEyüpsultan
Villa FenerionFatih
Yalı OfisBeykoz
YDA CenterÇankaya
Tomtom GardenBeyoğlu
Papirus PlazaKağıthane
Ritim İstanbulMaltepe
Kavala KöşküKadıköy
Remel PlazaMuratpaşa
ETS PlazaMaltepe
Now BomontiŞişli
Mesa KozKadıköy
Kuriş KuleKartal
Kapat
Genel

Freelancer Olarak Becerilerinizi Güncel Tutmanın 5 Yolu

Freelancer Olarak Becerilerinizi Güncel Tutmanın 5 Yolu

Ofis+ tarafından0 dk okuma süresi 4 Aralık 2021
Freelancer olmak, dahası rekabetin içinde elmas gibi parlamak bir hayli önem taşıyor. Peki bir Freelancer becerilerini nasıl geliştirir? Hepsi bu yazımızda!
Freelancer Olarak Becerilerinizi Güncel Tutmanın 5 Yolu
Yazıdaki Konu Başlıkları

2020 yılı ve sonrasındaki olaylar (kısacası pandemi ve arka arkaya tekrar eden eve kapanmalar) kariyer seçimi olarak freelancer çalışma düzenini düşünmenize sebep oldu mu? Eğer öyleyse kimse sizi suçlayamaz. Kendi patronunuz olmak, dilediğiniz işi dilediğiniz müşterilerle birlikte çalışarak yapmak istemek, freelancer olarak çalışmayı mantıklı kılan istekler arasında yer alıyor.

Kimileri ise freelance çalışma tarzının rahat olduğu fikrine kendini kaptırmış durumda. Sabah istenilen saatte kalkmak, günü istenilen şekilde planlamak, işe giderken trafiğe sıkışmamak freelance çalışmanın en büyük artıları.

Maalesef bu bahsettiklerimizden yalnızca bazıları freelance çalışma için doğru diyebiliriz. Evden çalıştığınız için trafikte vakit harcamayacak olabilirsiniz fakat çalışma yoğunluğu çoğu zaman daha fazla olduğu için geç uyanılan sabahlar son derece nadirdir.

Freelance çalışan olduğunuz zaman tamamen kendinize güvenmeniz gerekiyor ve ilk yıllarınızda bunu zor yoldan öğrenebilirsiniz. Çalışma planlama, bütçe ve diğer sorumlulukların kolay olmadığını fark edeceksiniz. Ayrıca potansiyel müşteriler bulmak ve portfolyonuzu geliştirmek zaman alabilir.

Bir başka öğreneceğiniz şey ise profesyonel gelişiminizden yine yalnızca sizin sorumlu olduğunuz gerçeğidir. Tam zamanlı bir çalışan olduğunuz zaman birlikte çalıştığınız insanlar, yöneticileriniz ve iş arkadaşlarınızdan sıklıkla yeni şeyler öğrenir, şirketin sunduğu eğitimlerle kendinizi geliştirirsiniz.

Freelancer olduğunuzda ise bu gelişimden yalnızca tek başınıza sorumlu olursunuz. Kulağa zor gelse de bu yazımızda bunu nasıl başaracağınızı ve kolay yollarını anlattık.

Online Derslerle Sektördeki Yeniliklerden Haberdar Olun

Dijital çağ her birkaç yılda neredeyse bütün platformların değişimine, yeni program dillerinin popüler olmasına ve bu nedenle de çalışanların yeni bilgilere ihtiyaç duymasına sebep oluyor. Neyse ki günümüzde yaygın olarak bulunabilecek online eğitim siteleri sayesinde bilgilerinizi güncel tutabilirsiniz.

Udemy, Coursera ve edX gibi sitelerde sunulan uygun fiyatlı eğitimler ile müşterilerinize yeni ya da gelişmiş hizmetler verebilecek, rakiplerinizin önüne geçebileceksiniz. Her hafta birkaç saati eğitimlere ve kendinizi geliştirmeye ayırarak düzenli bir şekilde kariyerinizi ilerletebilirsiniz.

Podcast’ler Dinleyerek Freelance Çalışma Becerilerinizi Geliştirin

Müşterilerinize sunduğunuz hizmetler için geliştirdiğiniz yetenekler iyi bir freelancer olmak için maalesef yeterli olmayacaktır. Yeni müşteriler bulmak, müşterilerle sağlıklı bir iletişim kurmak, ücretlere karar vermek ve bütçeleme yapabilmek gibi beceriler her freelance çalışanın sahip olması gerekenler arasında yer alır.

Bizler özellikle de yeni freelancer’lar için Freelance to Founder, The Solopreneur Hour ve The Freelancers’ Show’u öneriyoruz. İngilizce olan bu podcastleri boş zamanlarınızda dinleyerek size faydalı olabilecek önerileri not edebilirsiniz.

Teknik Olmayan Becerilerinizi Parlatın

Freelancer olarak işlerinizin her adımından yine siz sorumlu olacağınız için sosyal yeteneklerinizin de işe yaradığından emin olmanız gerekir. Örneğin potansiyel müşterilerinizle görüşürken kendinizi ve hizmetlerinizi en iyi şekilde tanıtabilmeniz gerekir. Bunu yapamıyorsanız yetenekleriniz ne kadar iyi olursa olsun müşteri bulamayabilirsiniz.

Sosyal Medya ve Forumlar Üzerinden Network’ünüzü Geliştirin

Başta LinkedIn olmak üzere sosyal platformları kullanarak sektörünüzden insanlarla iletişime geçin, onlarla sağlam ilişkiler kurun. Bu noktada yalnızca müşteri adaylarınızı değil sizinle aynı işleri yapan insanları da sosyal çevrenize almaktan çekinmemeniz gerekir.

Bu insanları rakip olarak görmektense birbirinize yardım etmeyi deneyebilirsiniz. Bu şekilde sandığınızdan daha çok müşteriye ulaşabilir ve gerektiğinde sorular sorabilirsiniz.

Eski Projelerinizi Gözden Geçirin

Freelancer olarak sürekli gelişim sürecinde olacağınızdan bahsettik. Bu gelişimi dört dörtlük bir şekilde tamamlamak istiyorsanız sürekli olarak geriye dönerek eski projelerinizi inceleyebilirsiniz. Böylece geçmişte yaptığınız hataları daha iyi görerek ileride onları yapmaktan kaçınabilirsiniz.

Önceki Yazı
Kriz Yönetimi Nedir? Nasıl Yapılır? - 5 Dakika Okuma Süresi, Ofis+ Tarafından Yazıldı
Sonraki Yazı
Şimdi okunuyor... Sonraki Yazı
Freelancer Olarak Becerilerinizi Güncel Tutmanın 5 Yolu - 0 Dakika Okuma Süresi, Ofis+ Tarafından Yazıldı
Çalışma Alanlarının Girişimcilere ve İşletmelere Faydaları - 6 Dakika Okuma Süresi, Ofis+ Tarafından Yazıldı
Hızlı Teklif Al